Буре барутПревод и режисура: Ана Батева
Музикално оформление: Стефан Здравески
Сценография: Кристиан Леков
Костюми: Катя Лозанова


Участват: Ивайло Драгиев, Васил Дуев-Тайг, Петко Венелинов, Василена Винченцо, Борислава Стратиева

За бурето с барут във всеки един от нас, за младите и гнева, който таят, за нашето поколение, което изплаща грешките на миналото, за нашето поколоние "ходещи ембриони", както казва конферансието на представлението.

Гневът на балканците е изразен чрез самоирония, много хумор, хубава музика – тип кабаре, защото „хората отиват на театър, за да разпуснат, но и чрез това да усетят социалните процеси, които се случват около тях.” (Ана Батева, режисьор)

Музиката в представлението се изпълнява от оркестър на живо. Музикалното оформление е поверено на музиканти от групи като Southwick и Funky Miracle. 

А постановката представя преживяванията на героите, които лесно палят, ей така от нищото. И чрез смях и ирония разкриват чудатите, но и тъмни страни, притежаващи балканците. Хора, които се палят лесно - от една дума, без причина или поне на повърхността няма да я видим, но енергията им ври и избухва в съвсем невинни ситуации. Героите са изключително крайни – в поведението им можем да наблюдаваме патологичната наслада от унищожаването на другия човек.

Постановката е изпълнена с „врящи” ситуации във всяка сцена.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 годишна възраст!

Гостува Драматичен театър „Невена Коканова“, гр.Ямбол