„Театърът и зрителите срещу COVID-19“Уважаеми безкрайно щедри дарители, които повярвахте, че заедно можем да направим света по-добър. Уверяваме ви, че единствено и само благодарение на вашите сила, воля, съпричастност, любов към ближния и щедрост, кампанията успя да събере впечатляваща сума, която макар и да не достигна заложените първоначално 45 000 лева, генерира впечатляващите 8508 лева. Благодарение на вас лекарите в МБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ са една идея по-спокойни. 
Даренията на всички нас не бяха достатъчни за закупуването на респиратор за дихателна реанимация, но са достатъчни за закупуването на 200 бързи теста Innovita, 230 маски с висока защита N:95 и 13 броя въздушни стерилизатора. Всичко това беше постигнато, благодарение на общите ни усилия и вярата в доброто. Заради вашите изключителни дарения и ентусиазъм ние ще продължим да вярваме, че доброто е възможно и ще се борим за него.
Благодарим ви и ви благодарим и от името на всички медицински лица в МБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“! Вие, драги дарители, променяте България и за пореден път доказахме, че заедно можем да постигнем много.

Началото на инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ беше дадена символично на 27-и март – Международният ден на театъра. Макар и зрителите да нямаха възможност да се наслаждават на театрални спектакли на живо на този прекрасен празник, ние вярвахме, че връзката между Театъра и публиката продължава да съществува.
Ние в Младежки театър бяхме убедени, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надявамхме заедно да подкрепим здравните работници в техните усилия и борба с COVID-19.
Вярваме, че подобни инициативи и за в бъдеще ще имат силата да обединяват театралната гилдия и с подобни проекти да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден.
Екипът на Младежки театър – София