„Службогонци“ - гостува ДТ „Невена Коканова“, Ямбол


„СЛУЖБОГОНЦИ“ от Иван Вазов
Постановка – Андрей Калудов
Стихове на песните – Недялко Йорданов
Музика – Хайгашод Агасян
Художник – Александрина Игнатова
Със специалното участие на Мая Бежанска

Неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература сякаш е написана за днешния ден. Ламтежът за власт и длъжности, за пари и богатство, корупция и политическо лицемерие – всичко това Вазов е прозрял преди 120 години. Образите на героите му са смешни и истински, събитията от началото на миналия век съвпадат с днешните проблеми. Майсторски завъртяният сюжет кореспондира с динамиката на нашия живот. Обществото е облечено в лъжа и притворство, дори любовта се оказва пародия и гротеска. Никой не е пожален – интелектуалецът се унижава, дамата от обществото е готова на всичко, пожарникарят мечтае за власт, всички са обсебени от една мечта и един стремеж – да се вкопчат в държавната трапеза и да смучат от благата създадени от народа.

Пъстрата галерия от герои, смешните ситуации и динамичното действие пренасят актуалните проблеми и дълбоките човешки обобщения от миналия век в нашето време и не оставят нито зрители, нито артисти безразлични.
Ролите се изпълняват от Михаил Лазаров, Вълчо Янев, Георги Ружичка, Петя Бойчева, Яна Бобева, Димитър Димитров, Волен Митев, Капка Валентинова, Аганас Жеков-Кроко.

Билетите Ви очакват на касата на Младежки театър!