Той е дяволът!1 час и 20 минути
Автор: Себастиан Тиери
Превод: Ваня Николова, Михаил Билалов
Режисьор: проф. Здравко Митков
Сценография: Петър Митев


Участват: Михаил Билалов, Рашко Младенов, Мая Бабурска, Веселина Конакчийска

„Матийо (Михаил Билалов) пристига на гости в къщата на Жан (Рашко Младенов) и Елизабет (Мая Бабурска) – родителите на съпругата му Бенедикт (Веселина Конакчийска), с която скоро са посетили Египет. Матийо обаче пристига сам. Бенедикт я няма. Вечерта започва нормално и спокойно, но с всеки изминал миг се заплита мистерията защо Матийо е дошъл без съпругата си. Какво се е случило с нея и каква е ролята на Матийо в нейното изчезване? Спектакълът „Той е дяволът!“ поставя на изпитание сетивата ни и ни кара да се запитаме дали те не ни подвеждат. Дали това, което виждаме е реалността или е плод на нашето въображение? Съществува ли дяволът и кой е той?“

Автор на пиесата е известният и изключително успешен френски актьор и драматург Себастиан Тиери, който е сред най-актуалните име в света на театъра, киното и телевизията във Франция. Себастиан Тиери е носител на награда „Молиер“, за която е бил номиниран още цели 7 пъти. Преводът на пиесата „Той е дяволът!“ е дело на Михаил Билалов и Ваня Николова.

Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков, който за последно работи в Младежки театър "Николай Бинев" през 2017-а г., поставяйки един от любимите спектакли на българската публика през последните години – „Разделям двойки по домовете“!
Сценографията на спектакъла „Той е дяволът!“ е дело на Петър Митев, който също е част от страхотния екип на хита „Разделям двойки по домовете“.

Потопете се в мистерията на спектакъла „Той е дяволът!“, за да разкриете кой е дяволът, има ли изобщо такъв и дали светът около нас е наистина това, което виждаме, докосваме, и на което вярваме.

Медийно отразяване:


„Impressio“ - Потопете се в мистерията "Той е дяволът" с Михаил Билалов

„Дневник“ - Той е дяволът! от Себастиан Тиери

​Премиера – 16.09.2020 г.