Съблечи се за вечеряРежисьор: Венцислав Асенов
Сценография: Теодора Лазарова


Участват: Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчийска, Георги Гоцин, Гергана Христова, Ния Кръстева, Юлиян Петров04/11 19.00 (Голяма сцена)
27/11 19.00 (Голяма сцена)


Всяка криза, през която преминаваме е и възможност, от която можем да се възползваме. Вярваме, че дори в настоящата непредвидима ситуация, не бива да губим куража, вдъхновението, любовта си към театъра, и най-вече, чувството си за хумор. С огромно удоволствие споделяме, че в Младежки театър "Николай Бинев" започнаха репетициите на постановката „Съблечи се за вечеря“ от Марк Камолети. Преводач и режисьор на проекта е Венцислав Асенов, който има безброй успешни проекти зад гърба си, както в Младежки театър, така и в цяла България!
Сценографията ще бъде дело на Теодора Лазарова, а в спектакъла ще участват актьорите от трупата на Младежки театър "Николай Бинев" Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчийска, Георги Гоцин, Гергана Христова, Ния Кръстева и Юлиян Петров.

Марк Камолети (1923-2003) е автор на повече от 40 пиеси, които са превеждани на десетки езици и са поставяни в над 55 държави по целия свят. Само в Париж са изиграни над 20 000 представления на спектакли, създадени по негови пиеси. Пиесата „Съблечи се за вечеря“ е била реализирана в някои от най-големите европейски и световни градове, превръщайки се в постоянна част от репертоара на местните театри в продължение на дълги години. Друга негова пиеса – „Боинг-боинг“ (с премиера на 10-и декември 1960 г.) е най-играната френска пиеса според „Книгата за рекорди на Гинес“.

Ще очакваме премиерата на спектакъла с огромно нетърпение и сме убедени, че тази прекрасна и забавна комедия ще е способна да разведри всеки зрител, да го разсмее и да го преведе умело и с усмивка през отношенията и приключенията на героите в „Съблечи се за вечеря“. Пригответе се за доза качествен хумор, прекрасна игра и много смях.

На добър час на този амбициозен, обещаващ и вълнуващ проект! Успех, колеги!