Специални поводи1 час 45 минути
Драматург: Бърнард Слейд
Превод: Милена Р. Първанова
Режисьор: Петър Кауков
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Композитор: Милен Кукошаров
Фотограф: Гергана Дамянова


Участват: Койна Русева, Димитър Баненкин23/12 19.00 (Камерна сцена)
14/01 19.00 (Камерна сцена)


Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Поредица от нови срещи,
подправени от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.
Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!
Петър КауковМедийно отразяване:
Младежки театър „Николай Бинев“ започва театралния сезон с премиера през септември
Когато партито за годишнината от брака е в навечерието на развода
Що значат среща и разлъка?
Койна Русева играе в пиесата "Специални поводи" в Младежкия театър
"Специални поводи" от Бърнард Слейд открива сезона в Младежкия театър
Кой е най-добрият въпрос за прекъсване на неудобна ситуация?
Ако и малко се замислим…

​Премиера – 25-и и 26-и септември, 2018 г.

Мнения на зрители:
 „Много смях и добри актьори. Можеше да е малко по-кратка, но като цяло хубава постановка, остави ме в добро настроение. :)
Лина
 
Прекрасно представление. Препоръчвам на всички да го гледат.
Николина Манчева
Много съм доволна
Мария Алексова