Седем стъпки на любовта — гостува ДТ „Търговище“


Режисьор Елена Панайотова
Сценограф Юлиана Войкова-Найман
Композитор Николай Иванов 
Хореограф Яница Атанасова

Участват: Антония Кундакова, Благица Стоименова, Любомира Стефанова, Мартин Петков, Радослав Радев, Теодор Кисьов, Тодор Кирилов

По древна персийска приказка

 „Една история за пътя на персийския принц Калаф към любовта. Той е принуден да се крие в изгнание и след много приключения стига до Китай. Там се влюбва в императорската дъщеря, но за да се ожени за нея трябва да отговори на гатанките й или да загуби главата си. Принцесата е поставила тези условия, за да избегне нежелан брак и с надежда, че ако има принц достоен за нея, той ще може да ги изпълни.
Принц Калаф от своя страна трябва за извърви дълъг пък към съзряването и мъдростта, да придобие познанието за седемте стъпки на любовта и чак тогава да се отправи към изпитанията, за да спечели ръката на принцесата. Защото само този, който премине през всичките седем стъпки на любовта може да изпита пълното сливане с другия и да изрече като персийски суфист и поет Амир Хусроу думите : „Аз станах теб, а ти мен, аз съм тялото, ти душата, за да не може никой да каже след това, че ти си някой, а аз друг.

Ако искате да научите тези седем стъпки на любовта, това е вашият спектакъл. Насладете му се!

 — Елена Панайотова, режисьор