Ромео и Жулиета2 часа
Автор: Уилям Шекспир
Превод: Валери Петров
Режисьор: Анастасия Събева
Сценография и костюми: Андреа Паунова
Композитор: Добромир Кисьов
Хореография: Александър Манджуков


Участват: Явор Вълканов, Кремена Деянова, Койна Русева, Августина-Калина Петкова, Боян Арсов, Веселин Калановски, Юлиян Петров, Неда Спасова, Станислава Николова, Ахмед Юмер, Стефан Мавродиев, Владислав Стоименов, Божидар Йорданов19/04 19.00 (Голяма сцена)
15/05 19.00 (Голяма сцена)
01/06 19.00 (Голяма сцена)


„Когато трябва да кажа нещо за „Ромео и Жулиета“ си давам сметка, че Любовта е най-ярката и водеща отправна точка, през която гледам живота си. Не намирам друг смисъл и друг отговор на въпросите относно битието ни на човеци...А любовта е тази, която винаги ни превръща в малки, невинни, треперещи деца, които не знаят какво да правят с ударите на сърцето и пулса, който имаме чувството, че целият свят чува как блъска кръвта в тялото ни. Ако трябва да сме честни пред света, ние имаме безкрайна нужда от любов, нужда, която се простира отвъд живота и достига до смъртта. Именно „Ромео и Жулиета“ е еманацията на това наше желание – най- щастливата трагедия в човешката култура. Да, ако трябва да сме честни, за нас е от изключително значение двамата млади веронци да умрат, за да имаме своя идеал за любов. Какво бихме правили, ако Ромео и Жулиета се спасят и станат, като всички нас?... Не! По неумолимия ход на Съдбата, щом искаме съвършена, страстна, романтична любов – тя ще умре, но ще бъде толкова красива, че ще ни прави щастливи завинаги!“
– Анастасия Събева
 

Режисьор на постановката е Анастасия Събева, която вече е работила на сцената на Младежки театър "Николай Бинев", поставяйки вълшебния и приказен спектакъл „Алиса в страната на чудесата“ през 2016-а година, който все още се играе всеки месец на нашата сцена. 
Сценограф на проекта „Ромео и Жулиета“ е Ада Паунова, композитор е Добромир Кисьов, а хореограф е Александър Манджуков.

В спектакъла участват, както актьори от трупата на Младежки театър "Николай Бинев", така и гост- актьори, които заедно сформират страхотен и изключително талантлив екип.
Постановката „Ромео и Жулиета“ е с участието на Явор Вълканов, Кремена Деянова, Николай Луканов, Неда Спасова/Станислава Николова, Боян Арсов, Августина-Калина Петкова, Юлиян Петров, Ахмед Юмер, Владислав Стоименов, Божидар Йорданов

Медийно отразяване: 

„Европа“ - „Европа сутрин“ - Премиера на „Ромео и Жулиета“ в Младежкия театър

„БНТ“ - „Култура.БГ“ – Премиера на „Ромео и Жулиета“ в Младежкия театър

„Vibes“ - Вечните Ромео и Жулиета на сцената на Младежкия театър

„Impressio“ - "Ромео и Жулиета" - най-щастливата трагедия в човешката култура

​Премиера – 22.10.2019 г.