Радован IIIАвтор: Душан Ковачевич
Режисьор: Анастасия Събева
Сценография: Ивайло Николов
Костюмограф: Ива Гикова
Композитор: Асен Аврамов
Хореография: Александър Манджуков


Участват: Валентин Танев, Стефан Мавродиев, Гергана Христова, Ния Кръстева, Ахмед Юмер, Августина Калина Петкова, Кирил Недков, Юлиян Петров07/04 19.00 (Голяма сцена)
16/04 19.00 (Голяма сцена)


С голямо вълнение, много усмивки и добро настроение започнаха репетициите на спектакъла „Радован III“ от сръбския драматург Душан Ковачевич, който е световноизвестен не само като драматург, но и като сценарист на множество югославски, а впоследствие и сръбски, филми, сред които балканската класика „Ъндърграунд“, режисьор Емир Костурица. Филмът беше отличен с наградата „Златна палма“ на Кинофестивала в Кан.
Режисьор на спектакъла е Анастасия Събева, която отбелязва своя хеттрик на Голяма сцена в Младежки театър "Николай Бинев" след като през последните години имаше възможност да работи върху спектаклите „Алиса в страната на чудесата“ и „Ромео и Жулиета“.
Сценографията ще бъде дело на Ивайло Николов, а отговорността за костюмите е поверена на Ива Гикова, които работиха като екип и по красивия и вълшебен спектакъл „Ние, врабчетата“.
Композитор на спектакъла ще бъде изключителният Асен Аврамов, чиято работа и кариера е невъзможно да бъдат описани с едно изречение, имайки предвид безкрайния списък от композиции към повече от 250 театрални постановки, които той е създал.
Хореограф на проекта е Александър Манджуков.
В спектакъла „Радован III“ ще участват артистите Валентин Танев, Гергана Христова, Стефан Мавродиев, Ния Кръстева, Ахмед Юмер, Августина-Калина Петкова Юлиян Петров и Кирил Недков.
Очаквайте премиерата на спектакъла „Радован III“ през април!
На добър час на екипа на „Радован III“! Успех!