Приказки от минало-свършените времена1 час и 20 минути
Автор: Ръдиард Киплинг
Превод: Венцислав Асенов
Драматизация и режисура: Венцислав Асенов
Сценография: Елица Георгиева
Хореография и пластика: Валери Кондратцев
Музика: Павел Васев
Вокален педагог: Гьорги Георгиев-Антика


Участват: Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова

„Приказки от минало-свършените времена“ по Ръдиард Киплинг – така нарекохме нашата история, която ще ви отведе до устието на Великата-величава, тинесто-зеленява река Лимпòпо, после ще премине към необследваните тропически територии по бреговете на Червеното море и накрая ще завърши край мързеливите води на река Вагай, някъде в Централна Европа.
 

Елате с нас на това междуконтинентално пътешествие, за да откриете защо слоновете имат дълги хоботи, с които могат да си почесват не само ушите, но дори и гърба; защо носоризете до ден днешен продължават да бъдат невъзпитани и нахално те гледат с присвитите си свински очета и най-вече възможно ли е да се разберат и стигнат до съгласие един уважаващ себе си първобитен човек от племето на теварците и най-непослушното дете-дъщеря, отгледано от войнстващите жени на тегумайците?

Подарете си една вълшебна утрин, изпълнена със смях, песни и най-вече много, много фантазия! А, да, щяхме да забравим: подаръкът за всичките ни верни зрители е задължителен!


„Приказки от минало-свършените времена“!

Автор на вълшебния и приключенски текст, който несъмнено ще грабне вниманието на децата е световноизвестният британски писател и поет Ръдиард Киплинг! Ръдиард Киплинг е име, което е оставило изключителна следа в историята на детската литература, и чиито произведения са сред най-четените детски заглавия от повече от век насам. Нима има човек, който поне веднъж не е чел „Книга за джунглата“ или не е чел книгата на своите деца?

Неслучайно и до днес Ръдиард Киплинг остава най-младият Нобелов лауреат за литература (1907 г.) – той получава наградата на едва 42-годишна възраст.
 
Колекцията от приказки „Приказки от минало-свършените времена“ е класика в света на детската литература и е сред най-известните творби на Ръдиард Киплинг, които се четат по целия свят.
 
Магическият свят на Ръдиард Киплинг оживява на сцената на Младежки театър "Николай Бинев"!
 
Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла „Приказки от минало-свършените времена“ ще са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца), включително присъстващите в репертоара на театъра и към момента спектакли „Някои го предпочитат горещо”, „Бременските музиканти”, „Съблечи се за вечеря”, „Карлсон, който живее на покрива” и „Камъни в джобовете”.
 
Сценографията на спектакъла е „поверена” на Елица Георгиева, която също има дълъг списък от спектакли в Младежки театър, сред които „Като трохи на прозореца“, „Еквус“, „Специални поводи“, „Лунните деца“, „По-полека“, „Bai Ganyo“ и „Бившата мис на малкия град“, за който Елица Георгиева беше номинирана за наградата „Аскеер 2021“ в категорията „Костюмография“.
 
Павел Васев допълва страхотния постановъчен екип на „Приказки от минало-свършените времена“, създавайки музиката към спектакъла, а Гьорги Георгиев-Антика е вокалният педагог, който помага на артистите в нелеката задача да изпеят по перфектен начин създадените от Павел Васев песни.
 
На сцената ще ви очакват Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова!