Приказки от минало-свършените временаПревод: Венцислав Асенов
Драматизация и режисура: Венцислав Асенов
Сценография: Елица Георгиева
Хореография и пластика: Валери Кондратцев
Музика: Павел Васев
Вокален педагог: Гьорги Георгиев-Антика


Участват: Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова12/12 11.00 (Голяма сцена)
19/12 11.00 (Голяма сцена)


„Приказки от минало-свършените времена“!

Автор на вълшебния и приключенски текст, който несъмнено ще грабне вниманието на децата е световноизвестният британски писател и поет Ръдиард Киплинг! Ръдиард Киплинг е име, което е оставило изключителна следа в историята на детската литература, и чиито произведения са сред най-четените детски заглавия от повече от век насам. Нима има човек, който поне веднъж не е чел „Книга за джунглата“ или не е чел книгата на своите деца?

Неслучайно и до днес Ръдиард Киплинг остава най-младият Нобелов лауреат за литература (1907 г.) – той получава наградата на едва 42-годишна възраст. 

Колекцията от приказки „Приказки от минало-свършените времена“ е класика в света на детската литература и е сред най-известните творби на Ръдиард Киплинг, които се четат по целия свят. 

Тази есен магическият свят на Ръдиард Киплинг ще оживее на сцената на Младежки театър "Николай Бинев"

Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла „Приказки от минало-свършените времена“ ще са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца), включително присъстващите в репертоара на театъра и към момента спектакли „Някои го предпочитат горещо”, „Бременските музиканти”, „Съблечи се за вечеря”, „Карлсон, който живее на покрива” и „Камъни в джобовете”. 

Сценографията на спектакъла е „поверена” на Елица Георгиева, която също има дълъг списък от спектакли в Младежки театър, сред които „Като трохи на прозореца“, „Еквус“, „Специални поводи“, „Лунните деца“, „По-полека“, „Bai Ganyo“ и „Бившата мис на малкия град“, за който Елица Георгиева беше номинирана за наградата „Аскеер 2021“ в категорията „Костюмография“. 

Павел Васев допълва страхотния постановъчен екип на „Приказки от минало-свършените времена“, създавайки музиката към спектакъла, а Гьорги Георгиев-Антика ще бъде вокалният педагог, който ще помага на артистите в нелеката задача да изпеят по перфектен начин създадените от Павел Васев песни. 

Не съществува съмнение, че артистите ще се справят с всички задачи и предизвикателства, имайки предвид страхотния актьорски състав, който участва в спектакъла!

На сцената ще ви очакват Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова! 

Премиерата на спектакъла „Приказки от минало-свършените времена“ ще бъде на 18-и и 19-и септември, 2021 г. , от 11:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър "Николай Бинев".

Отбележете тези две дати в семейния календар. Ние ще ви очакваме!