Престъпления на сърцето1 час и 45 минути
Автор: Бет Хенли
Превод: Никола Кънев
Режисьор: Стоян Радев
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Музика: Милен Кукошаров
Хореография: Теодора Попова


Участват: Ярослава Павлова, Рая Пеева, Мила Люцканова, Ния Кръстева, Веселина Конакчийска, Кирил Недков, Ахмед Юмер

Трите сестри Маграт са отново заедно в родния си град Хейзълхърст в американския щат Мисисипи за първи път от много години...
Лени — най-голямата сестра (Ярослава Павлова) никога не е напускала Хейзълхърст — тя е болногледачката на заядливия си дядо. Мег — средната сестра (Рая Пеева) е напуснала дома, за да преследва славата си като певица в Калифорния, но досега е намерила щастието само на дъното на бутилката с уиски, а Бейб (Мила Люцканова) — най-младата сестра току-що е арестувана, защото е застреляла съпруга си Зекъри Ботрел. 
Под изпепеляващите горещи лъчи на слънцето над Мисисипи, отминали, но незабравени отношения и спомени изплуват на повърхността и всяка сестра трябва да се примири с последствията от собствените си „престъпления на сърцето“.

Бет Хенли е американски драматург, сценарист и актриса. Нейната пиеса „Престъпления на сърцето“ печели наградата „Пулицър“ за драма през 1981 г. и номинация за награда „Тони“, а сценарият за филмовата версия е номиниран за Оскар за най-добър адаптиран сценарий.

Пиесата на Бет Хенли от края на 70-те години получава много престижни награди за драматургия и номинция за Оскар, когато по-късно е адаптирана за големия екран.
Но не наградите, получени от „Престъпления на сърцето“, а подаръците, които този текст раздава на публиката са причината да го изберем отново. Проницателност, самоирония, чистота, свобода, красота, състрадателност... Престъпленията на сърцето са тези, от които произтичат всички останали, затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно — достатъчно строго, достатъчно нежно, без страх от сълзите, без страх от смеха, с прилагане на закона и разбиране отвъд него, където само любовта може да прощава и да лекува.
Работата по спектакъла беше щастливо преживяване за целия екип, беше истинска възможност за себепознание и споделена обич. Ще се радваме споделянето да продължи и с нашите зрители
.“ 
– Стоян Радев 

Премиера – 21.06.2022 г.

Медийно отразяване: 

„БНТ” – „Престъпления на сърцето” - най-новото заглавие в афиша на Младежкия театър

„BTV” – „Престъпления на сърцето” - за пръв път на родна сцена

„БНР - Радио София” – „Престъпления на сърцето” с премиера в Младежкия театър „Николай Бинев”

„БТА” – „Престъпления на сърцето”, или как през страданието откриваме светлата страна на живота