Опасни връзкиАвтор: Шодерло дьо Лакло
Превод: Пенка Пройкова
Режисьор: Станка Калчева
Сценография: Свила Величкова
Композитор: Емилиян Гацов
Хореография: Никола Хаджитанев


Участват: Александър Димов, Владислав Стоименов, Мариана Миланова, Ния Кръстева, Рая Пеева, Мелани Младенова, Александра Свиленова12/01 19.00 (Камерна сцена)
31/01 19.00 (Камерна сцена)


Колкото и да се променя светът, човешките надежди, страсти, влюбвания и предателства остават сякаш все същите. По тази причина има вечни текстове и вечни теми. Именно работата по подобен „вечен“ проект започнахме в Младежки театър "Николай Бинев" – „Опасни връзки“ от Шодерло дьо Лакло с режисьор обичаната и изключителна актриса от трупата на Младежки театър Станка Калчева, за която този спектакъл ще бъде дебют в ролята на режисьор! 

Драматизираният от Станка Калчев великолепен роман на Шодерло дьо Лакло ще можете да преоткриете на сцена още през месец декември, когато ви очакват двете премиерни дати на 1 и 5 декември.

Романът на Шодерло дьо Лакло е една от емблематичните творби на френската литература, спечелила високата оценка на критика и публика. Веднага след публикуването си, романът печели любовта на читателите във Франция, а впоследствие и в безброй други страни, за да бъде наречен „световен шедьовър“. Огромната слава на романа „Опасни връзки“ преминава през вековете, продължавайки да вълнува със своята дързост, актуалност и интрига. 

На какво са готови двамата бивши любовници – маркиза дьо Мертьой и виконт дьо Валмон, за да постигнат висшата си цел – отмъщението? И колко невинни ще пострадат? Могат ли любовта и страстта да бъдат използвани като оръжие в нечий коварен план? Съучастници в множество предизвикателства, любовни завоевания и пъклени планове, двамата постепенно се отправят по дългия път на отмъщението, а той често съвпада с пътя на (само)унищожението…

„Отмъщението е ястие, което се сервира студено.“, гласи популярната поговорка. Но заслужено ли е то? И съществуват ли правила в любовта и войната?

Премиера – 01.12 и 05.12.2023 г.

Медийно отразяване: 

„БНТ“ - „Култура.БГ“ - Премиера на „Опасни връзки“ в Младежкия театър

„БНР“ - „Артефир“ - Актрисата Станка Калчева с режисьорски дебют в "Опасни връзки"

„БТА“ - „Опасни връзки“ излизат на сцената на Младежкия театър

„Artportal.news“ - Младежкия театър ни въвлича в „Опасни връзки“

„Lifestyle.bg“ - „Опасни връзки“ с режисьор Станка Калчева с премиера в Младежки театър „Николай Бинев“