Някои го предпочитат...



3 часа с антракт
Режисьор: Венцислав Асенов
Сценография: Петя Стойкова
Костюми: Велина Кокалова
Композитор: Кирил Дончев
Хореография: Валери Кондратцев


Участват: Ния Кръстева, Светослав Добрев, Петър Дочев, Красимир Недев, Койна Русева, Вихър Стойчев, Веселина Конакчийска, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Гергана Христова, Мариана Миланова, Мая Бабурска, Александър Хаджиангелов, Юлиян Петров, Явор Спасов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Георги Георгиев, Вартан Алексанян, Марин Маринов, Йордан Куманов, Недялко Стефанов, Исидор Куюмджиев



24/11 19.00 (Голяма сцена)
23/12 19.00 (Голяма сцена)


Инфлация, несигурно бъдеще, икономическа криза, корумпирана полиция и подкупна съдебна система. Оправия няма никаква, надежда  – още по-малко. Не си мислете, че говорим за България от 2013 година, действието на нашата пиеса се развива в Чикаго през 1929-а. Всяка прилика е случайна или случайно нарочна, зависи от гледната точка и разбудената ви гражданска съвест...
Венцислав Асенов

Продължителност – 3 ч. с антракт
 
Награди и номинации:
Номинация „Аскеер 2014” за поддържаща женска роля на Мая Бабурска за ролята на Лейтенант Джанет
Номинация „Аскеер 2014” за театрална музика на Кирил Дончев

​Премиера – 22-и октомври, 2013 г.

Медийно отразяване:
В Младежкия театър го предпочитат горещо
„Някои го предпочитат...”  ще е с нов състав в главните роли​
А пък "Някои го предпочитат..."

Мнения на зрители:
 „Чудесна постановка.Много добра актьорска игра, много се забавлявахме 
Мила Баларева
 
 „Някои го предпочитат... е прекрасна комедия, постановката беше на ниво, актьорите също. Препоръчвам!
Роза Димитрова
 
Наслада за сетивата! Страхотно преживяване! Препоръчвам! Три часа минаха неусетно!
Вили Динева
 
Препоръчвам мюзикъла. Преживяването беше прекрасно. Хубава музика, хубави песни, отлична игра на целия състав, спектакъл на високо ниво, който може да се гледа от всички възрасти. Забавлявах се искрено и благодаря!
Ванеса Иванова

Отлична постановка!
Рени Георгиева
 
Прекрасна постановка, припомних си филма, който за мен е най-добрата комедия, която някога съм гледала. Прекрасна игра, много се смяхме, което ни е жизнено необходимо в това забързано, изнервено и стресирано ежедневие.
Бисерка Митова
 
Невероятна игра, много млади и ентусиазирани актьори. Много ни хареса и зареди с положителни емоции
Сашка Стоянова
 
Постановката беше изключително забавна и актьорската игра беше чудесна.Това бяха едни три часа, които изминаха неусетно. Препоръчвам я на всеки, който иска да гледа нещо раздвижено и изпълнено с песни и танци.
Венета Димитрова
 „Свежа и разведряваща постановка и отлична актьорска игра
Мария Александрова
 
 „Много забавна постановка. Бяхме на балкона и имахме опасения, че нищо няма да се чува - напразно, актьорите бяха със слушалки - микрофони и се насладихме изцяло на постановката.
Калина Калинова
 
 „Постановката е чудесна! Много свежа и разведряваща! Актьорите се раздават на сцената на 100%! Горещо препоръчвам Някой го предпочитат..." 
Анастасия Кисова
 
 „Страхотна постановка! Отдавна не бях ходила на такова предстваление - професионално и изключително забавно! Силно препоръчвам!
Миряна Николаева
 „Цялата организация около закупуването, получаването и ползването на ваучера беше перфектна. Нямаше проблеми на нито един етап.
Миглена Марчева
 „Удоволствие е да се избира постановка от дома, да се плаща на метри от дома и да се разходиш до центъра да си вземеш билетите - идеален вариант за млада пенсионерка....Благодаря!
Вася Младенова
 
 „Невероятна игра от всички. Забавлявах се много. Поклон
Андриана Сапунджиева
 
 „Много забавна постановка. Всички се справиха отлично, но положителното впечатление се дължи главно на Светослав Добрев. Поздравления за него и целия екип!“
Дончева
 „Това е едно от най-хубавите неща ИЗОБЩО, които могат да се видят на софийската театрална сцена. Няма да пестя суперлативи, а направо ще си кажа, че беше невероятно. Хуморът е толкова оригинален, а танцьорите играят толкова добре, че трите часа минават като миг. Музиката, песните и танцте бяха хубави, комичните моменти направо ни просълзяваха от смях. Страхотно!!!
Стоян 
Благодаря за хубавото представление!
Христина Иванова