Лунните деца2 часа
Автор: Майкъл Уелър
Превод: Мартин Киселов
Режисьор: Мартин Киселов
Сценография: Елица Георгиева
Видео: Момчил Алексиев
Музикална среда:
Музикална картина:
Автор на пиесата е американският драматург и сценарист Майкъл Уелър. Сред някои от най-известните му театрални творби са „Лунните деца“, „Плячка от войната“, „Риболов“, „Свободни краища“, а в света на киното е световноизвестен като сценарист на култовите филми на Милош Форман - „Рагтайм“ (за който Уелър получава номинация за „Оскар“) и един от най-великите мюзикъли в историята – „Коса“.

Още с първата си пиеса - „Лунните деца“ Майкъл Уелър постига изключителен успех – първо в Лондон, после във Вашингтон, а по-късно и на Бродуей.

„Лунните деца“ разказва историята на Майк, Куути, Норман, Дик, Боб, Кати, Рут и Шели - група вдъхновени, освободени, смели, но и объркани студенти, които живеят заедно в един апартамент през 60-те години на миналия век. Те се борят със страховете си за света, в който живеят, несигурни в бъдещето си - какъв живот ги очаква след края на следването им? Какъв е смисълът? Накъде отиваме? На всички тези въпроси те търсят отговорите, докато се учат как да общуват помежду си и със света - свят на война, протести, любов и приятелство.

Преводът на пиесата и режисурата са на Мартин Киселов, който и преди е работил върху този вечно актуален и докосващ текст.

Сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, коята ще продължи успешната си и впечатляваща работа в Младежки театър „Николай Бинев“ след като беше част от екипа на спектаклите „Като трохи на прозореца”, „Еквус” и „Специални поводи”.

Актьорският състав включва, както изключително опитни и вдъхновяващи актьори като Стефан Мавродиев и Вихър Стойчев, така и много млади и талантливи артисти от трупата на Младежки театър "Николай Бинев" като Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Веселина Конакчийска, Ния Кръстева, Рая Пеева и гостът Георги Гоцин.

Спектакълът не е подходящ за лица под 16-годишна възраст.

Медийно отразяване:
Постановката "Лунните деца" излиза на сцената на театър "Николай Бинев"
Мартин Киселов: "Лунните деца" поставят непреходни въпроси
Премиера на "Лунните деца" в Младежкия театър "Николай Бинев"
Поставят първата театрална пиеса на сценариста на филма "Коса" и "Рагтайм"
„Лунните деца“ с премиера в Младежкия театър „Николай Бинев“
Култура.БГ - 28:00
 “Лунните деца” в Младежки театър “Н. Бинев”
ЛУННИТЕ ДЕЦА ИЛИ СПОМЕН ЗА ЗАГУБЕНАТА НЕВИННОСТ
„ЛУННИТЕ ДЕЦА“ – ШАРЕН, ШУМЕН И ОЧАРОВАТЕЛЕН
Космическото уравнение на живота търсят в Младежкия
 “Лунните деца” стъпват на сцената на Младежкия театър
„Лунните деца“ е за времето на осъзнаване и избор