За 2ри път в България ще бъде представена международната танцова продукция ASA

14 Ноември 2011

На 18-ти ноември 2011г.  от 21 ч. в Младежки театър „Николай Бинев” ще бъде представена за 2ри път в България международната танцова продукция ASA (Average Speed of Answer)
През септември АSA открива 21вото издание на AURA International Dance Festival (Lithuania)  и 4тото издание на Sofia Dance Week.

През ноември  Derida Dance ще представи спектакъла в рамките на фестивала организиран от  Асоциация за Свободен Татрър и сателитната среща на мрежата за съвременно изпълнителско изкуство IETM.

След представлението, в Derida Dance Center (на ул. Индустриална 11) е организирано  тиимбилдинг парти между публика, участниците в спектакъла и IETM гости.

<Спектакълът ASA е копродукция между ЕДНО и танцовата компания Derida Dance. Това е първият български проект за съвременен танц, подкрепен от Програма „Култура” на Европейската комисия и е част от проекта "Circle: connecting dance practices in Europe". АSA открива два международни фестивала за съвременен танц- Sofia Dance Week 2011 и AURA 21 Iternational Dance Festival в Каунас, Литва.
Абревиатурата ASA означава Аverage Speed of Answer или средна скорост на отговор. Концепцията и хореографията са на Живко Желязков. Участниците в проекта са избрани на последователно проведени творчески работилници в Будапеща, Каунас и София. Шестимата изпълнители - от България, Унгария, Литва и Южна Корея – са изключително различни като физика, постановка на движение и подход към танца, което е част от концепцията. ASA преминава през различните измерения на живота ни - от физическото земно осъзнаване до абстрактното космическо съзнание. В какво се превръщат планините от информация, които усвояваме ежедневно и какви са начините за тяхната артикулация? Представлението изследва новите предизвикателства пред способността на човека да опознава собствената си интуитивност в епохата на информационното общество.

Спектакълът ASA е част от проекта "Circle: connecting dance practices in Europe" в колаборация с "Probiotic for the Contemporary dance in Bulgaria". Проектът е финансиран от Програма Култура на Европейската Комисия, фондация "Америка за България", Столична община и Министерство на Културата на Република България. Водещ партньор е ЕДНО, в копродуцкия с Derida Dance, Aura Dance Theatre (Литва) и Pro Progressione Tanacsabo (Унгария).

Ето и накратко изпълнителният екип:

Хореография и концепция-Живко Желязков;
Репетитор-Силвия Томова;
Танцьори: Варга Боглярка и Адам Фриджи от Унгария, Мариус Пинигис от Литва, Юнгин Лий от Южна Корея, Петя Мукова и Даниела Иванова от България;
Музика- Климент Дичев;
Видео среда- Александър Петров;
Координационен асистент-Катерина Георгиева-;
Превод от Английски- Анжела Родел
Фотографи: Златимир Араклиев, Борислав Балушев, Фелия Бароу;
PR - Елиана Лилова
 

Копродукция на Списание ЕДНО (България), Derida Dance (Bulgaria), Pro Progressione (Hungary), Dance Theatre "Aura" (Lithuania)

Read more: http://www.asa-dance.com/bg/the-project-bg/za-proekta#ixzz1dTCGgxii
 Всички новини