"Почти представление" на Явор Гърдев с турне в Бургас и Пловдив.

13 Юни 2013
"Почти представление" на Явор Гърдев с турне в Бургас и Пловдив.
След като обра всички големи театрални награди за сезона със спектакъла си „Хамлет” от У.Шекспир, Явор Гърдев ще има своите премиери в Бургас на 8 юли, 2013 г. от 21.00 часа в Летния театър и в Пловдив на 9 юли, 2013 г. от 21.00 часа в Лятно кино „Орфей” с новия си спектакъл „Почти представление”, който се игра с огромен успех при препълнени салони на Международния театрален фестивал „Враненско лято 2013”. Спектакълът е копродукция на продуцентска къща "Bright Light Entertainment" и Младежки театър „Николай Бинев”.

Звездният екип на спектакъла започва с автора Итън Коен - едната половина от звездното дуо братя Коен - Итън Коен, носител на четири Оскара и девет номинации за Оскар. „Фарго“, „Няма място за старите кучета“, „Да отгледаш Аризона“, „Бартон Финк“, „Изгори след прочитане“. Съвсем скоро братя Коен получиха и „Гран при” на фестивала Кан за последния си филм.

Режисьорът Явор Гърдев е носител на „ИКАР 2013” и „АСКЕЕР 2013” за режисурата на „Хамлет”,представлението което получи награда „АСКЕЕР 2013” за „най-добър” спектакъл.

Михаил Билалов, който след като получи награда „АСКЕЕР” за „изгряваща звезда” през 1994 г. замина за Франция, за да се върне триумфално на българска театрална сцена през 2010 г. и грабне награда „ИКАР” за главна мъжка роля в спектакъла „Козата или Коя е Силвия” също под режисурата на Явор Гърдев.

Синът на големия бургаски актьор Георги Билалов,който зрителите напоследък гледаха в ролята на Джаро от сериала „Под прикритие”, за първи път ще играе на театрална сцена в любимия Бургас.

Георги Стайков, когото всички помнят в блестящата му роля на бунтаря от филма „Вчера”,магнетичното изпълнение в „А сега накъде”, след многобройните си, над 40 участия във международни филмови продукции, също се завърна изключително успешно в България  първо на българския екран със сериала „Къде е Маги”,а сега и на театралната сцена в новия спектакъл на Явор Гърдев „Почти представление”

Продуцентът на проекта Асения Стайкова, заедно с режисьора Явор Гърдев са поканили за участие в спектакъла и блестящите артисти Анастасия Лютова, Иван Несторов, Станка Калчева, Искра Донова и младите Николай Йовин, Юлиян Петров, Елена Телбис, Виктория Лакова и Мартин Лаков.

В звездния екип на спектакъла са и сценографа Чавдар Гюзелев, костюмографа на Даниела Олег Ляхова, автора на музиката на Калин Николов. Преводът е на пиесите и поемите е на Жозеф Бенатов.
Последните представления за сезона на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”, София са на 19 и 20 юни.

ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО

Три едноактни сатирични пиеси и три поеми са обединени в спектакъла „Почти представление– това са само част от филмите на братя Коен - икони в съвременното кино.
В трите едноактни сатирични текста на Итън Коен, които се поставят за първи път в България,  темата е адът на земята и след това.

В „Чакане“ един мъж се изправя срещу несигурно бъдеще на несигурно място, което прилича на обикновена чакалня … за рая или ада. Умира ли надеждата, ако сме мъртви? Неговата тревожност и отчаяние ни препращат към творбите на Кафка, Сартр, Бекет и Пинтър.

В „Четири пейки” се сблъскваме с необичайната среща между добронамерен тексасец и англичанин от тайните служби. Тази среща променя и двамата, но само единият оцелява.

В „Дебат“ властният и нетърпящ възражения старозаветен Бог безмилостно обижда новия Бог на любовта. Злобните нападки завършват с неочаквано възмездие. Всички последвали обрати и промени на гледната точка – в това се включват дори и зрителите – водят до конфликти, които са не по-малко смешни от първоначалния дебат.
Умни, смешни и провокативни, тези текстове разкриват една неочаквана страна от големия талант на Итън Коен.
Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години.

Всички новини