Зад светлините на прожекторите

29 Септември 2017
Зад светлините на прожекторите
Пространството Осветителен мост е и последното, което Ви представяме. Но там ще се случи първият спектакъл в тазгодишното издание на Панаир на Младите. Заповядайте да бъдете свидетели на „Фюнеръл 2017“ на 1 октомви в 18:00, 19:30 и 21:00 часа.  В това пространство се впусна Мая Пенчева. 
 
Зад светлините на прожекторите
 
Когато за първи път се докосваме до изкуството на театъра, ни обзема чувство за мимолетност. Домът му носи духа на хиляди преплетени съдби - изиграни или изживяни, недоразбрани или недоизказани, но почувствани и още живи.
 
Ако обаче дори веднъж се докоснеш но кадифената му мекост, до вътрешността и сърцето му, там където магията се случва, започваш да живееш с него, да туптиш в неговия ритъм, ставате си близки и вече не е само сграда. Той е убежище на сетивата ти. Ставате си свои, завинаги взаимно свързани.
 
Именно това прави Младежки театър “Николай Бинев”, като за втора поредна година ни допуска все по-навътре в себе си и разгръща непознати пространства в рамките на фестивала “Панаир на младите”, за да усетим духа му и да се своим с него.
 
Едно от може би най-трудно достъпните и непознати за публиката пространства е Осветителният мост. Там, където театърът се случва. Там, където не си под светлините на прожекторите, а зад тях и ти решаваш какво да осветиш. Какво да разкриеш пред погледите на зрителя и какво да скриеш в тъмнината. Там, където сцената се събира в една човешка длан. Там, където се учиш да виждаш света от високо.
 
Но за да стигнем високото, първо трябва да се научим да слизаме. Да преминаваме на сляпо през тъмницата от коридори, без да се загубим в нея. Едва тогава, пред нас се разкрива пространството на светлината и може да ни приюти в обятията си. Точно под покрива на Карлсон, една идея по-близо до звездите.
 
А там притихнал ни очаква пашкула на едно неслучило се семейство, за да разкрие и сподели тайните си с нас.Тайни, които всички ние пазим и от самите себи си. Това е “Фюнеръл 2017” .
И така,сгушени под покрива, скрити от светлините на града, улиците и прожекторите, отделени  от всичко и всички, да открием нуждата си от интимност.
Но ще успеем ли и себе си да погледнем от високо, да осветим човешката съдба и я поставим на сцената на живота?
 
На тези и други въпроси търсим отговор на 1-и октомври с представлението “Фюнеръл 2017”, което е подготвено специално за Панаир на Младите 2017 в Младежки театър.
Очакваме ви!

 
 Автор Мая Пенчева

Всички новини