Специални поводи

Драматург: Бърнард Слейд
Превод: Милена Р. Първанова
Режисьор: Петър Кауков
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Композитор: Милен Кукошаров
Фотограф: Гергана Дамянова


Участват: Койна Русева, Димитър Баненкин21/12 19.00 (Голяма сцена)
27/12 19.00 (Голяма сцена)
10/01 19.00 (Голяма сцена)
22/01 19.00 (Голяма сцена)


„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Поредица от нови срещи, "подправени" от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.
Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!
Петър Кауков

Премиерата на постановката „Специални поводи“ ще бъде на 25 и 26 септември от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“.  🎭

Съветваме ви да оградите с червено поне една от тези две дати, за да бъдете сред първите, които ще имат възможността да гледат „Специални поводи“. Постановка, която не бихте искали да пропуснете.

На добър час на целия екип!

Медийно отразяване:

Младежки театър „Николай Бинев“ започва театралния сезон с премиера през септември

Когато партито за годишнината от брака е в навечерието на развода

Що значат среща и разлъка?

Койна Русева играе в пиесата "Специални поводи" в Младежкия театър

"Специални поводи" от Бърнард Слейд открива сезона в Младежкия театър