Новини от Младежки театър "Николай Бинев"

07 Януари 2014
Новини от Младежки театър "Николай Бинев"
На 7-ми януари, вторник, режисьорът Маргарита Младенова започва репетиции в Младежкия театър, с което продължаваме традицията да каним на наша сцена утвърдени български режисьори от съвременния ни театър. Драматургичния материал, по който ще се работи, е "Господин Пунтила и неговият слуга Мати" от Бертолт Брехт. Текстът, политически и социално ангажиран и краен по повод човешките отношения, със сигурност ще бъде преобразен с уникалния подход на Маргарита Младенова. Сценографията и костюмите са дело на Даниела Олег Ляхова. Драматургът Константин Илиев е автор на новия превод на пиесата. Актьорският състав включва Герасим Георгиeв – Геро, Бойко Кръстанов, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Светослав Добрев, Александър Хаджиангелов, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Мариана Миланова, Елена Бърдарска, Лилия Гелева, Веселина Конакчийска. Премиерните дати са замислени за 13 и 14 март 2014 г.


На 8-ми януари, сряда, отброяваме 50-то поред представление на "Господин Балкански" на сцената на Младежкия театър. В репертоара ни повече от година спектакълът, по пиесата на Георги Данаилов, под режисурата на Бина Харалампиева, и сценография и костюми на Петя Стойкова, се радва на многочислена публика и нестихващ интерес от медии. В ролята на съвременния мъдрец и ретро-джентълмен Бай Ганьо е Герасим Георгиев-Геро, а негови сценични партньори са голяма част от прекрасните ни актьори Бойко Кръстанов, Светослав Добрев, Вежен Велчовски, Стефан Мавродиев, Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Мариана Миланова, Лилия Гелева, Пепа Николова, Стефан Германов, Виттория Николова и Костадинка Аратлъкова (студентки от НАТФИЗ).


На 10-ти януари, петък, нашият директор Владимир Люцканов играе в "Часът на вълците", по Ингмар Бергман, реж. Десислава Шпатова, празнувайки рождения си ден! Нека продължава да ръководи театралната ни институция с естетически размах ;)


Всички новини