"The WIZ" – МЮЗИКЪЛ – 16 юни, 19 часа

20 Май 2011
"The WIZ" – МЮЗИКЪЛ – 16 юни, 19 часа
 Вече пета година Младежкият театър "Николай Бинев" предоставя сцената си за продукциите на студентите от специалност "Поп и джаз пеене" към Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров". Досега младите таланти със завидно самочувствие представиха едни от най-известните мюзикъли – "Чикаго", "Дриймгърлс", "Мама миа!" и "Коса". Публиката, която винаги препълва залата, изпраща с възторг постиженията на новото поколение изпълнители в този труден жанр.

Тази година студентите ще представят мюзикъла "The Wiz" по известната приказка "Вълшебникът от Оз". Но не класическата версия, а една съвременна "ритъм енд блус" преработка на същия сюжет с оригинална музика на Чарли Смолс. Тази музика е по-близка до днешното поколение и поставя разнообразни вокални, актьорски и хореографски задачи. Мюзикълът "The Wiz" в бродуейската му версия е носител на 7 награди "Тони", а по-късно по него е заснет и филм с участието на Даяна Рос и Майкъл Джексън.

Либретото на мюзикъла следва сюжета за приключенията на малката Дороти в страната на Оз, където тя среща Плашилото, което мечтае да се сдобие с мозък, Тенекиения човек, който има нужда от сърце и страхливия Лъв, на който му липсва смелост. След много перипетии, четиримата се срещат с Великия Оз – The Wiz и (всеки по свой начин) успяват да изпълнят желанията си. Но те научават и големия житейски урок: Без взаимопомощ и приятелско рамо край теб, не е възможно да осъществиш съкровените си копнежи.

Всичко това е разказано с хумор и със средствата на музикалния театър: хубава и заразителна музика, запомнящи се песни, интересно изградени образи и атрактивни танци.

В някои от ролите ще видим и познати вече изпълнители – възпитаници на Музикалната Академия като Магдалена Джанаварова, Нора Караиванова, Ясен Зердев, а също Весела Делчева, която е и асистент на постановката.

Режисьор – проф. Андрей Аврамов
Хореограф – Радослав Радев.
 


Всички новини