Младежки театър "Николай Бинев" е домакин на Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши от 18 до 22 април

17 Април 2018
Младежки театър "Николай Бинев" е домакин на Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши от 18 до 22 април
Младежки театър "Николай Бинев"​ има изключителната чест и удоволствие да бъде партньор и домакин на Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши, организиран от Асоциация „Българска книга“​. 

Фестивалът ще представи съвременната европейска литература за деца и младежи в цялото й многообразие, като ще се проведат срещи с популярни европейски писатели и български автори, а в допълнение ще бъдат и организирани множество приложни занимания и съпътстващи събития.

Много актьори от трупата на театъра ще се включат, прочитайки различни откъси от произведения на авторите, които ще бъдат част от програмата на фестивала.

В четенето ще се включат Силвия Лулчева, Кристина Янева,
Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Койна Русева, Ния Кръстева, Светослав Добрев, Николай Луканов, Ярослава Павлова, Севар Иванов, Николай Желев.

Почти всички събития от програмата на фестивала ще се състоят в Младежки театър "Николай Бинев", което е огромна радост за всички нас. 

Каним ви да бъдете част от това страхотно начинание, което цели да доближи децата до магията на книгите, показвайки им вълшебни светове, в които те да се влюбят.

Събитията са с вход свободен, но уточняваме, че, заради желанието на всички нас, фестивалът да премине при перфектна организация, посетителите ще бъдат помолени да вземат безплатен билет за останалите свободни места за конкретните събития. 

Можете да вземете безплатните си пропуски всеки фестивален ден от 18 до 22 април, от 10:00 до 18:30 часа на информационния щанд на фестивала в Младежки театър "Николай Бинев" до половин час преди избраното събитие и до изчерпване на местата.

Пожелаваме на добър час на всички, свързани с този прекрасен фестивал - на организаторите, на участниците, на гостите, но най-вече на децата, заради, които Асоциация „Българска книга“ създаде това вълнуващо приключение.

Програмата на фестивала можете да откриете тук:

 https://www.literaryfest.org/programme.html

Всички новини