Заповядайте на премиерата на „Как Инджето не стана цар“ на 17 април от 19:00 ч.!

05 Април 2018
Заповядайте на премиерата на „Как Инджето не стана цар“ на 17 април от 19:00 ч.!
Бъдете сред първите, които ще надникнат зад най-новото представление на Младежки театър "Николай Бинев" - „Как Инджето не стана цар“ на премиерата на спектакъла срещу символичните цени от 10 и 8 лева.

Заповядайте на 17 април от 19:00 ч. в Младежки театър "Николай Бинев", за да се насладим заедно с много колеги, приятели и гости на премиерата на последното попълнение в репертоара на театъра. 

„Как Инджето не стана цар“ е вълнуваща постановка, която отправя критичен поглед към българската история в опит да разкрие пред публиката много неизвестни факти, които изграждат нашето минало, нашата история, а и самите нас. Откъде идваме и накъде отиваме?

Режисьор на спектакъла е проф. Пламен Марков, а в актьорския състав влиза голяма част от трупата на театъра. 
Текстът е вдъхновен от записки и предания, разказвани в края на 19 век от различни хора от Ямболско, Тулчанско и Провадийско, събирани и записани от търговеца Балчо Нейков. Те имат претенции да разкажат истории за и около рода на славния войвода Стефан Караджа, рода Бинбеловци. В текста са вплетени и описания и сюжетни линии и от мемоарния ръкопис „Видрица“ на поп Минчо Кънчев от Старозагорско, както и анонимни приписки поп Пунчо.

Балчо Нейков е от първото поколение българи, които във вече Свободна България започват да осмислят тогавашното близко минало. Той притежава неподражаем исторически усет към всичко, което заслужава внимание, което трябва да се чуе и проучи, да се запомни и предаде на поколенията. 
Записките на Балчо Нейков са чисто български, домашен извор, показващ как българите виждат, преживяват и оценяват историческите събития в онези времена – времена на трудности и мъчителни препятствия, но и на смелост.

Историята, базирана на предания и непознати исторически факти, носи силна историческа стойност и бива припозната през всеки един от персонажите. 

„Как Инджето не стана цар“ 

Постановъчен екип:

Режисьор проф.Пламен Марков
Сценография и костюми Мира Каланова
Композитор Калин Николов
Участват: Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Ахмед Юмер, Веселина Конакчийска, Кристина Янева, Мая Бабурска, Николай Желев, Николай Луканов, Ния Кръстева, Петко Венелинов, Петър Дочев, Рая Пеева, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров
Асистент- режисьор Сибина Минкова

Всички новини