IX „Панаир на младите“

Деветото издание на фестивала бе посветено на театралната форма Studio as site – междинна форма на SITE-SPECIFIC. В него участие взеха  много талантливи, млади хора, които в рамките на фестивала успяха да реалзират своите проекти и да ги покажат пред публика. 

Ето и кои бяха реализираните проектите: 

1. „Верига от думи“ от Жорди Галсеран, режисьор Тамара Янков.   Проектът бе реализиран в Климатичната инсталация, за да пресъздаде мазето на Рамон, в което публиката да проследи напрегнатите отношения между един похитител и неговата жертва. 

2. Разкази от лудницата“ – спектакъл по текстове на Тони Робинсън, Найджъл Форд и Серджо Каши. В Абонатната станция на театъра, под режисурата на Анна Янакиева, актьорите Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов и Ованес Торосян споделиха неписаните истории на трима библейски персонажи.

3. “Test drive” - моноспектакъл на Екатерина Георгиева. С много хумор, но и болка спектакълът предсвавя професионалните перипетии на една млада актриса. Избраното пространство бе под Сценичния кръг. 

4.  „Страх в тъмното“, режисьор Васил Спасов. Спектакълът се фокусира върху темата за несъзнаваните страхове, които се проявяват чрез навлизането в съзнанието на един млад мъж. Черният коридор бе избран за пресъздаване на идеята. 

5. „Граници“ - авторски проект на Ясен Попов, осъществен в пространството на Осветителния мост. В своето представление той синтезира средствата на класическата пантомима, съвременния танц и попинга, за да покаже потенциалната безграничност на човешките ум и душа. 

6. „Своевременно“ на Сдружение „Паноптикум“. Това е едно преживяване, чиято цел е да проникне в мистерията на „времето” чрез серия от кратки артистични етюди, движенчески интеракции, инсталации и визуални творби на тема „време”. 

По време на фестивала на традиционните концерти в „Клуба на актьора“, участие взеха талантливият рок изпълнител MIRY, вокалната джаз формация “Tamara Voices”, 
DJ Marcolina и NOT-A DJ