Танцовата сензация от Израел Ренана Раз и „YouMake ReMake“ в София

01 Декември 2015
Танцовата сензация от Израел Ренана Раз и „YouMake ReMake“ в София
Посолството на Израел в София има удоволствието да информира, че във връзка с 25-годишнината    от    възстановяване на дипломатическите отношения между  България и Израел на  8 декември, вторник , от 19.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев“ изключителната Ренана Раз ще представи за първи път в България своя уникален спектакъл YouMake ReMake.

Ренана Раз е водещ глас сред младото поколение израелски хореографи, търсещи различни  комбинации на артистичните жанрове и изявяващи се както на сцената, така и на екран - в телевизията и киното.
Именитата хореографка е носителка на много награди в Израел и по света, а представленията й, показани на сцени в Бразилия, Германия, Полша, Холандия, Япония, Дания, Камерун, Великобритания, Русия, Словакия, Кипър, Корея, САЩ и др. я превръщат в звезда от световна величина и творец, утвърждаващ водещата роля на Израел в съвременния танц.

„Оригинално, наситено с енергия и провокиращо мисълта „ /Списание Глоуб/, „Просто блестящо“ /Аарец/,  „Един много печеливш формат“ са само част от коментарите на световните медии за спектакъла.
Самата Ренана  споделя: „Идеята ми за проекта се роди от разбирането, че You Tube се е превърнало в мястото, където се случва всичко. Той е вход към един неизчерпаем, богат и завладяващ извор, съдържащ всичко, което можем да си представим“.

По време на четиридневната си визита в България / 7-10 декември/ освен представлението изпълнителката ще проведе един  майсторски клас и 2 обучителни семинара за български танцови изпълнители, хореографи  и студенти.
За посещението  на Ренана Раз в София огромно съдействие на Посолството оказват Derida Dance Center и Младежки театър „Николай Бинев“.

Всички новини