Покана за участие на фестивала „Панаир на младите“ 2016 в Младежки театър

02 Юни 2016
Покана за участие на фестивала „Панаир на младите“ 2016 в Младежки театър
През есента между 1 и 5 октомври за девети път ще се проведе фестивала „Панаир на младите“. В деветото си издание фестивалът, огранизиран от Младежки театър с подкрепата на Министерство на културата, ще бъде посветен на SITE-SPECIFIC театъра, който е добре позната сценична форма в съвременния европейски и американски театър и слабо застъпен в България. SITE-SPECIFIC театър е вид сценично представяне, вдъхновено от специфичното пространство, в което се случва, различно от конвенционалната сцена. Текстовете са най-често създадени специално за него, а понякога и адаптирани спрямо характерните особености на локацията. Studio as site е междинна форма на site-specificity, която включва използването на пространства в театъра, чието основно предназначение е различно от сценичното и не пред(по)лага на пръв поглед театрален пърформанс. Идеята на Младежки театър е да оживи 5 такива пространства като за целта продуцира реализирането на 5 проекта, избрани на конкурсен принцип. Te ще се осъществят в 5 от нетеатралните локации в театъра, за 5 дни в рамките на Панаира. Традиционно, по време на Фестивала, ще бъдат организирани и 3 концерта в „Клуба на актьора“. Право на участие в театралните проекти имат професионалисти и студенти завършили 2 курс на ВУЗ – направление „Сценични изкуства“ към датата на откриване на Панаира.

Каним сценичните творци да кандидатстват с проектите си от 1 Юни до 3 Юли като попълнят и изпратят формуляра за кандидатстване, достъпен на сайта на театъра (mlt.bg).

Повече информация за условията и формата на кандидатстване можете да откриете във фейсбук страницата на фестивала, както и на сайта на театъра. Избраните проекти ще бъдат обявени на 11 юли.


 

Всички новини