„Френски меден месец” - гостува театрална формация „Медека” - гр. Вършец

1 час и 10 минутиЛюбителският театрален състав при Народно читалище „Христо Ботев 1900” – гр. Вършец представя английската комедия от Джон Мартимър и Брайън Кук „Френски меден месец” - запомнящ се и емоционален спектакъл, изпълнен с много хумор.

В пиесата е представена историята за съвременното семейство,  неговото ежедневие и проблеми.
Постановката зарежда с настроение зрителите и търси отговор на въпросите кога мъжете изневеряват на жените си, какво би направил един мъж, за да спаси брака си, защо семейните отношения обикновено се развиват не така, както сме ги планували.
След изявите си в общината и гостуванията си на чужди сцени, самодейната трупа става все по – професионална и играе с лекотата на дългогодишни актьори.

Представлението „Френски меден месец” е опит да се покаже на зрителя онази част от съжителството, за която всъщност всички знаят, но не смеят да признаят или просто не се замислят. Разговорите, вплетени в сюжета на тази на пръв поглед непретенциозна комедия,  целят да покажат на публиката, че ние сме съвсем обикновени и по природа щастливи хора, и всички случки в живота – добри или лоши, идват от самите нас.

“Френски меден месец” е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовница водят до комични и непредвидими ситуации с изненадващ край. Комедийният сюжет на пиесата и великолепната игра на актьорите ни кара да се посмеем от сърце и да се заредим с много положителни емоции.

В ролите: талантливи актьори – любители: Георги Николов- Джордж, Калин Иванов- Хъмхри, Даниела Лилова- Милдрид, Латинка Петрова- Етел, Петя Горанова- Дженифър и Венислава Замфирова- Шърли – хора с различни професии и образование, но събрани от любовта към театралното изкуство, ентусиазма и желанието за творческа изява.        

Откъс от постановката може да видите тук.