„Театърът и зрителите срещу COVID-19“Младежки театър "Николай Бинев"
инициира дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“, която цели да обедини театралната гилдия, цялата културна общност и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.
Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, Театърът продължава да бъде активен.
Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.
Началото на инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се дава символично на 27-и март – Международният ден на театъра. Макар и зрителите да нямат възможност да се насладят на театрални спектакли на живо на този прекрасен празник, връзката между Театъра и публиката продължава да съществува и посредством общите ни усилия, а заедно с тези на специалистите от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, може да бъде съхранен и живота на много пациенти в тежко състояние.
Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме заедно да подкрепим здравните работници.
Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832
Вярваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден.
Екипът на Младежки театър – София