„Театърът и зрителите срещу COVID-19“Уажаеми безкрайно щедри дарители, които повярвахте, че заедно можем да направим света по-добър. Уверяваме ви, че единствено и само благодарение на вашите сила, воля, съпричастност, любов към ближния и щедрост, кампанията успя да събере впечатляваща сума, която макар и да не достигна заложените първоначално 45 000 лева, генерира впечатляващите 8508 лева. Благодарение на вас лекарите в МБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ са една идея по-спокойни. 
Даренията на всички нас не бяха достатъчни за закупуването на респиратор за дихателна реанимация, но са достатъчни за закупуването на 200 бързи теста Innovita, 230 маски с висока защита N:95 и 13 броя въздушни стерилизатора. Всичко това беше постигнато, благодарение на общите ни усилия и вярата в доброто. Заради вашите изключителни дарения и ентусиазъм ние ще продължим да вярваме, че доброто е възможно и ще се борим за него.
Благодарим ви и ви благодарим и от името на всички медицински лица в МБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“! Вие, драги дарители, променяте България и за пореден път доказахме, че заедно можем да постигнем много.


Младежки театър "Николай Бинев" инициира дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“, която цели да обедини театралната гилдия, цялата културна общност и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.
Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, Театърът продължава да бъде активен.
Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.
Началото на инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се дава символично на 27-и март – Международният ден на театъра. Макар и зрителите да нямат възможност да се насладят на театрални спектакли на живо на този прекрасен празник, връзката между Театъра и публиката продължава да съществува и посредством общите ни усилия, а заедно с тези на специалистите от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, може да бъде съхранен и живота на много пациенти в тежко състояние.
Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме заедно да подкрепим здравните работници.
Вярваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден.
Екипът на Младежки театър – София