Три сестри - Гостува РДТ Смолян

Превод: Маргарита Младенова
Сценичен вариант: Делян Илиев
Режисьор: Делян Илиев
Сценография и костюми: Анна Янакиева
Композитор: Мира Искърова
:


Участват: Велислав Павлов, Атанас Найденов, Божана Мановска, Людмила Стоин, Джована Галиарди, Асен Левов, Димитър Димитров, Емилия Ованесян, Никола Орешков

„Три сестри“ е една театрална симфония, построена по правилата на класическата такава. Съдържа няколко теми, които се преплитат, допълват и спорят една с друга. Нейните четири части ни повеждат през собствения си контекст, за да ни направят свидетели на един живот, който неистово се въздига и неистово пропада. Тези въздигания и пропадания, тези тахикардии на съществуването, правят пиесата едновременно смешна и трагична. През смеха и забавата се отключва желанието ни за живот, но истинското познание за него идва само през трагиката, през катарзиса.

„Три сестри” – една от големите знаменити пиеси на Антон Павлович Чехов. Три сестри – Олга, Маша и Ирина и тяхната голяма мечта да живеят в Москва. Пребиваващи в малко провинциално градче на голямата Русия, те са обкръжени от бездуховността на всички останали и от тяхната болест, наречена апатия и липса на всякакъв идеал за човешко поведение.