Съблечи се за вечеря



1 час и 50 минути
Автор: Марк Камолети
Режисьор: Венцислав Асенов
Сценография: Теодора Лазарова
Музика: Павел Васев


Участват: Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчийска, Георги Гоцин, Гергана Христова, Ния Кръстева, Августина-Калина Петкова, Юлиян Петров



05/04 19.00 (Голяма сцена)
14/04 19.00 (Голяма сцена)
02/05 19.00 (Голяма сцена)
19/05 19.00 (Голяма сцена)


Бернар (Юлиян Петров) тайно е планирал романтичен уикенд с очарователната си парижка любовница Сюзан (Веселина Конакчийска) в идиличната си провинциална къща, недалеч от Париж, докато съпругата му Жаклин (Гергана Христова) отсъства от дома. Бернар е уредил пристигането на изискана готвачка Сюзет (Ния Кръстева/Августина-Калина Петкова), която да осигури вкусни и изкушаващи ястия, които да превърнат подготвяния уикенд в прекрасно изживяване.
За да бъде всичко убедително пред съпругата му Жаклин, Бернар е поканил и най-добрия си приятел Робер (Александър Хаджиангелов), за да му осигури „алиби“ пред жена му. Всичко звучи перфектно подготвено – какво би могло да се обърка?
Хмх! Да предположим, че се оказва, че Робер не осъзнава защо е поканен. Да предположим, че Робер и Жаклин са тайни любовници и следователно Жаклин няма да замине за уикенда. Да предположим, че готвачката трябва да се преструва, че е любовница, а любовницата да се преструва, че е готвачка. Да предположим, че „алибито“ на всеки е в конфликт с „алибитата“ на всички останали. Настъпва вечер на весело, комично и гарантиращо много смях за публиката объркване, по време на което всички импровизират с бясна скорост в опит да излязат сухи от всички любовни, роднински и приятелски схеми, в които всеки се забърква. А дори това няма да са всички гости за вечерта... Кой има смелостта да отвори вратата?
Марк Камолети (1923-2003) е автор на повече от 40 пиеси, които са превеждани на десетки езици и са поставяни в над 55 държави по целия свят. Само в Париж са изиграни над 20 000 представления на спектакли, създадени по негови пиеси. Пиесата „Съблечи се за вечеря“ е била реализирана в някои от най-големите европейски и световни градове, превръщайки се в постоянна част от репертоара на местните театри в продължение на дълги години. Друга негова пиеса – „Боинг-боинг“ (с премиера на 10-и декември 1960 г.) е най-играната френска пиеса според „Книгата за рекорди на Гинес“.
Пригответе се за доза качествен хумор, прекрасна игра и много смях.

Медийно отразяване:

„Марица“ - "Съблечи се за вечеря"

„Столица.bg“ - Младежкият театър открива сезона с постановката „Съблечи се за вечеря“ 

​Премиера – 14.10.2020 г.

Спектакълът „Съблечи се за вечеря“ не е подходящ за лица под 14 години.