НЕУДАЧНИЦИ - гостува компания „Лузърс‛ – Прага, Чехия


НЕУДАЧНИЦИ

съвременен цирк, вдъхновен от поемата „Вярната сянка“ от Анна-Марие Млезивова
Идея, режисура и хореография Ярек Цемерек
Акробатични композиции Петър Хорничек
Костюми Андреа Рубин Смеликова, Ева Суханкова
Боди дръминг Карли Джеферсън
Музика Ондржей Хавлик - En.dru
Изпълнители: Яна Врана, Яна Телцова, Матиаш Рамба, Петър Хорничек, Индржих Пански,  Лукаш Махачек, Витезслав Рамба
  
Зрелищни акробатични номера, хумор и завладяваща артистичност в шоу на една от водещите чешки компании в съвременния цирк.
 
„Неудачници“ показва новото лице на съвременния цирк в Чехия в зрелищен спектакъл, съчетаващ танц, акробатика и циркови техники. В основата му са новите таланти от акробатичното дуо DaeMen, превърнали се в телевизионни звезди в Чехия и Словакия. Шоуто се занимава със страха от провал в съвременните динамични общества – много хора се чувстват изправени пред опасността да загубят своята идентичност или да се простят с представите, които са имали за личния си живот. Къде лежат границите?
„Животът ни носи много загуби и неудачи. Човек се проваля дори в любовта. Пътят е трънлив, но има лъч надежда за любов и щастие накрая.“ Един спектакъл, респектиращ с физическите способности на изпълнителите и същевременно емоционално завладяващ, за което допринася и музиката на живо с известния чешки DJ En.dru.

Представлението гостува с подкрепата на Чешки център София.
Събитието е в рамките на платформата „Световен театър в София“, организирана от Фондация „Виа Фест“. Световен театър в София 2018 е част от Календара на културните събития на Столична община. Цялата програма можете да видите на: viafest.org
 
Билети: 12 лв. / 10 лв. за ученици, студенти и пенсионери може да намерите на касата на Младежки театър "Николай Бинев" 

Снимка: Pavel Hejný