Каша за душата



1 час
Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Анимация: Стела Танева
Музика: Милен Апостолов
Звук: Владислав Йорданов
Фотограф: Фани Михайлова


Участват: Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, Георги Михалков





Това е представление за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Избора на пътя, по който да поеме – пътя на духовното или пътя на материалното.
Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).
 
Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Анимация: Стела Танева
Музика: Милен Апостолов
Звуков дизайн: Владислав Йорданов
В ролите: Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.
Пътуващ театър „Скрин“
 

Проектът е реализиран със съдействието на „Национален Фонд Култура“, Магазини „MR. Bricolage“ и Посолството на Кралство Дания.