Верига от думи

1 час и 10 минути
Автор: Жорди Галсеран
Превод: Нева Мичева
Режисьор: Тамара Янков
Сценография: Наталия Андреева
Композитор: Калин Николов


Участват: Тони Карабашев, Боряна Пенева

Във „Верига от думи“ Жорди Галсеран адаптира успешно един типичен киножанр – психологическия трилър. А в климатичната станция на театъра не съществува четвърта стена, която да раздели пространството на „сцена” и „салон”, и сякаш зрителят е влязъл в мазето на психопата Рамон и е станал неотменна част от цялостната обстановка и съучастник в случващото се. Актьорите се сблъскват с трудната задача в увлекателния съспенс да изведат парадокса, че Лаура и Рамон са отвратени един от друг и все пак магнетично се привличат, докато зрителите навлизат във веригата на преживяванията им.

Спектакълът е представен на IX „Панаир на младите“. Деветото издание на фестивала е посветено на театралната форма Studio as site – междинна форма на SITE-SPECIFIC. Този вид театър е сценично представяне, вдъхновено от специфично пространство. Публиката има възможността да навлезе във вътрешността на театъра, за да се потопи в неговите тайни пространства. Пространствата, които обикновено са недостъпни за публиката, сега се превръщат в сцена. 


NB : Закупените от Вас билети за спектакъла са без фиксирани места, тъй като публиката се настанява в едно нетрадиционно театрално пространство - Климатичната инсталация на театъра. 

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Медийно отразяване: 

Разговор в студиото на "Часът на Милен Цветков" за новата постановка "Верига от думи"​
"Верига от думи" отново на сцената на Младежки театър
В МАЗЕТО НА МЛАДЕЖКИЯ ВИ ЧАКА ПСИХОПАТ С „ВЕРИГА ОТ ДУМИ“

Мнения на зрители:
„Спектакълът е сред най-вълнуващите представления, които съм гледала, а Климатичната инсталция на театъра те кара да се чувстваш сякаш наистина си в мазето на психопата Рамон“
Габриела Цанкова